26 Μαρ 2009

Δημόσιο

Αυτό πάλι είναι ανεξήγητο. Να διαπιστώνουν όλοι οι ειδικοί ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά άκρη να μη βρίσκεις. Στο Αιγινήτειο που είχα ραντεβού σήμερα μου είπαν ότι θα πρέπει να με βλέπουν ανά εξάμηνο εφ'όρου ζωής, ωστόσο για να κάνω την παρακέντηση που θα κρίνει ακριβώς την πάθηση για να ξεκινήσει επιτέλους η θεραπεία, θα πρέπει να περιμένω να αδειάσει κρεβάτι.

"Θα περιμένετε αρκετά" με ενημέρωσαν από το Γραφείο Κίνησης. "Σας βάζω στη λίστα, αλλά η λίστα είναι μεγάλη". "Δηλαδή πόσο μεγάλη;". "Μεγάλη", ήταν η ασαφέστατη απάντηση. Κι όταν δεν υπάρχει διευκρίνηση, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα παράκαμψης της λίστας αν έχεις κονέ ή αν τα χώσεις σε κάποιον. Όμως όταν δεν έχεις μέσον ή δεν ξέρεις ποιον πρέπει να λαδώσεις στη χώρα που ζούμε, αλίμονό σου, απλώς περιμένεις, ελπίζοντας να μη σε βρει στο μεταξύ τίποτε χειρότερο.

Μετά από όλα αυτά, κινητοποιήθηκαν συγγενείς, γνωστοί και φίλοι μήπως βρεθεί η κατάλληλη άκρη που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο διαθέσιμο κρεβάτι στο Αιγινήτειο ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο με μονάδα απομυελινώσεων, όπως το Γεννηματάς ή το Ευαγγελισμός. Και χρειάζεται να νοσηλευθώ μόνο μία ημέρα - πού να έπρεπε να μείνω παραπάνω δηλαδή... Και περιμένω. Χωρίς να μου δίνουν άδεια, αν και όλοι κρίνουν απαραίτητη την ξεκούραση, αφού δεν μπορούν να κάνουν διάγνωση. Ωραία, ε;

Τουλάχιστον, πήρα τον γιο μου και πήγαμε στο ζαχαροπλαστείο να διαλέξει τούρτα. Διάλεξε μία με κάτι τεράστια τζιπ, όνειρο. Αν μη τι άλλο, θα είμαι εδώ αύριο που θα γιορτάζει τα γενέθλιά του. Και θα περιμένουμε όλοι μαζί, παρέα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια του πολλά, χρόνια σας πολλά.
[Κρίμα, είμαι κι εγώ στους λάθος μισούς και δεν γνωρίζω...]

η Τοξότισσα είπε...

Τα κλασικά μας χάλια...

Χρόνια Πολλά στο Γιαννάκη!
Ελπίζω τουλάχιστον να είσαι μέσα σου καλά κι εσύ- παρ' όλη τη δοκιμασία

Φιλιά

Efthimia είπε...

Χρονια πολλα στο Γιαννο σου και περαστικα σε σενα Χριστινουλα!!!

Spy είπε...

Κάθε χαρά και ευτυχία εύχομαι για το γιό σας και να σας έχει πάντοτε δυνατή δίπλα του!
Και όλη η καλή ενέργεια του κόσμου μαζί σας.

Christina Linardaki είπε...

Αγαπητέ aerosol, μη στεναχωριέσαι. Κάποτε λέγαμε ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Ίσως να είναι έτσι. Ίσως πάλι ήμουν υπερβολική όταν έγραφα την ανάρτηση, έτσι εν θερμώ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είναι η λίστα μακρά και ασαφή τα χρονικά πλαίσια και ο πιο απλός είναι ότι κάποιος μπορεί αρχικά να μπει σε ένα νοσοκομείο για 2-3 ημέρες αλλά κάτι να προκύψει στην πορεία και να πρέπει να μείνει περισσότερες. Ευχαριστώ για τις ευχές!

Τοξοτάκι, είμαι πολύ καλά μόνο που εξακολουθώ να απορώ για το "γιατί" της δοκιμασίας - ωραία λέξη, μόνο που η δοκιμασία προϋποθέτει κάποιο πέρασμα, κάποιου είδους μύηση και καταλήγει συνήθως σε μια ανανεωμένη αντίληψη της ζωής και του κόσμου. Αναρωτιέμαι μήπως παραείχα γίνει κυνική τον τελευταίο χρόνο και μήπως δεν έπρεπε να έχω εξοβελίσει στην πυρά τόσα πολλά απ' όσα είχα συνηθίσει όλη μου τη ζωή να με στηρίζουν. Όταν αφήνεις την ψυχή γυμνή, νιώθει κρύο...

Efthimia μου σε ευχαριστώ πολύ-πολύ! Δεν χάνω το ηθικό μου, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Αγαπητέ μου Spy, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και εύχομαι κι εγώ από τώρα ό,τι καλύτερο για το μωράκι σας που έρχεται. Όλη η καλή ενέργεια του κόσμου μαζί του και μαζί σας. :)

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρεσαι Χριστινάκι.

Φιλιά
Ρούλα

Christina Linardaki είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου. Δεν πρόλαβα να σε πάρω να πάμε για καφέ, όπως σκόπευα, γιατί στο μεταξύ με πήραν τηλέφωνο να μπω στο νοσοκομείο. Έκανα εισαγωγή χθες για να πιάσω το κρεβάτι και με έβγαλαν αμέσως με άδεια (ένεκα του Σαββατοκύριακου), οπότε μπαίνω κανονικά για την εξέταση τη Δευτέρα.

Πώς έγινε αυτό δεν ξέρω! Οι γνωστοί των γνωστών, οι φίλοι; Ένα ευχαριστώ που έστειλα σε κάποιον; Η θετική ενέργεια του σύμπαντος; Πάντως εχθές πάνω στο παραπεμπτικό μου υπήρχε καρφιτσωμένο ένα ιδιόχειρο χαρτάκι. Ποτέ δεν θα μάθω, πάντως ό,τι και να έγινε, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

open mind είπε...

Σου εύχομαι περαστικά και να λήξει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια της υγείας σου .
Χρονια πολλά για το γιο σου να τον χαίρεσαι .

Christina Linardaki είπε...

Καλέ μου open mind, κι εσύ είσαι εδώ;!! Πόσο χαίρομαι! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σου...

Ανώνυμος είπε...

Καλα αποτελεσματα Χριστινακι!!!
Με αγαπη
Ευθυμια

Ανώνυμος είπε...

Όλα γίνονται φιλενάδα όταν ο άνθρωπος δουλεύει με τον εαυτό του.
Όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη.

Μου χρωστάς την βόλτα για καφέ, χα χα

Ρούλα

Ανώνυμος είπε...

ευχομαι καλά αποτελέσματα και να ζήσεις πολλά πολλά χρόνια, γερή και χαρούμενη και να δεις τα παιδιά σου και τον γιο σου τον μικρό που γιορτάσατε τα γενέθλιά του ακριβώς όπως θελήσει αυτός...

τις ευχές μου - αν και ετεροχρονισμένες...

aufheber

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα κοριτσι μου?
Το ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου!!!
Σε φιλω
Ευθυμια

Christina Linardaki είπε...

Εντάξει, βγήκα από το νοσοκομείο. Η παρακέντηση δεν ήταν επώδυνη, όπως φανταζόμουν, απλά ενοχλητική και το ενοχλητικότερο είναι πως πρέπει κανείς να μείνει ακίνητος για 24 ώρες μετά. Αλλά έγινε κι αυτό και βγήκα. Τα αποτελέσματα θα τα πάρω στις 7 Μαΐου, τότε θα είναι έτοιμη η διάγνωση.

Ευχαριστώ καλές μου Ευθυμία και Ρούλα (Ρουλίτσα, μόλις τελειώσω να γράφω θα σε πάρω αμέσως τηλέφωνο), ευχαριστώ κι εσένα aufheber, μου άρεσε πολύ η ευχή σου "να δω τον γιο μου όπως θελήσει αυτός", συνήθως στην Ελλάδα ευχόμαστε "όπως θελήσουν οι γονείς".

Όλα καλά λοιπόν, προς το παρόν τουλάχιστον, θα επανέλθω σύντομα με ανανεωμένη θεματολογία.