21 Δεκ 2009

Ζωή

…είναι όλες οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αισθήσεις του σώματος που επισυμβαίνουν μέσα στη συνείδησή σου αυτή τη στιγμή. Επομένως, το σώμα σου είναι κι αυτό μια εμπειρία μέσα στη συνείδηση και, υπό αυτή την έννοια, το σώμα σου είναι μέσα σου και όχι εσύ μέσα στο σώμα σου.

Κι εγώ επίσης είμαι μέσα σου σαν μια απ' τις εμπειρίες σου. Τα λόγια μου, αφού τα γράψω, αιωρούνται ελεύθερα μέσα στη συνείδηση για να τα αναλάβεις εσύ, καθώς τα διαβάζεις. Αν μάλιστα μπορέσεις να διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές (που μπορείς), θα καταλάβεις και πώς νιώθω. Τότε έχεις συναίσθησή μου, σχεδόν όπως έχεις συναίσθηση του εαυτού σου. Δεν είναι άλλωστε αλήθεια πως ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να με αντιληφθείς και να με γνωρίσεις είναι από το τι σου λέει ο εαυτός σου για μένα (οι συναισθήσεις σου, το ένστικτό σου); Ακόμη κι αν με ήξερες προσωπικά, έτσι θα με αντιλαμβανόσουν.

Εγώ μέσα σε σένα, εσύ μέσα σε μένα, όλοι μας κύκλοι που επικαλύπτονται – για να απομείνει τελικά τι; Ίσως μια συλλογική σπείρα μόνο, που μας απομένει να ελπίζουμε ότι είναι τουλάχιστον ανοδική.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ομορφο Χριστινα μου....
Ευχομαι σ'εσενα κ τους αγαπημενους σου, χρονια πολλα, υγεια, αγαπη κ ειρηνη σ'ολο τον κοσμο!
Καλες γιορτες κοριτσι μου!!!!
Ευθυμια

Ανώνυμος είπε...

"Ίσως μια συλλογική σπείρα μόνο, που μας απομένει να ελπίζουμε ότι είναι τουλάχιστον ανοδική."

Έτσι!

Christina Linardaki είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ευθυμία μου, επίσης, πολλές πολλές ευχές!!!

Aerosol, πού είσαι βρε παιδί μου, όλο περιμένω νέα σου ανάρτηση...

Δύο λόγια σχετικά με την ανάρτησή μου. Στη φιλοσοφία υπάρχει το ρεύμα του ιδεαλισμού, για τον οποίο αντιγράφω από τη wikipedia: "Ο Ιδεαλισμός (Idealism) και παλαιότερα Ιδεοκρατία είναι φιλοσοφική θεωρία που στο Βασικό πρόβλημα της φιλοσοφίας, δηλαδή τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και εξωτερικού κόσμου, ή συνείδησης και ύλης, παίρνει θέση υπέρ της πρωταρχικότητας του πνεύματος, της Νοήσης και της Συνείδησης. Οι ιδεαλιστές φιλόσοφοι υποστήριζαν ότι μόνο η συνείδησή μας έχει πραγματική υπόσταση και ότι ο υλικός κόσμος είναι μόνο προϊόν των αισθήσεων, των παραστάσεων μας και των αντιλήψεών μας."

Η σύγχρονη ιατρική και συγκεκριμένα η νευρολογία με τους διάφορους κλάδους της ουσιαστικά συνηγορεί υπέρ της ιδεαλιστικής θεώρησης του κόσμου, καθώς λέει ότι, για τον καθένα μας, ο κόσμος είναι αυτό που αντιλαμβάνεται. Δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθούμε τον κόσμο παρά μόνο μέσα από τις αισθητηριακές μας προσλήψεις και την ανάλυση αυτών των προσλήψεων από τον εγκέφαλο. Κυριολεκτικά λοιπόν ο ένας φέρει μέσα του τον άλλον και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αλληλεπιδράσουμε!

Ανώνυμος είπε...

... "το σώμα σου είναι μέσα σου και όχι εσύ μέσα στο σώμα σου".

Ανατρεπτική και εμπνευσμένη σκέψη!
Μου άρεσε Χριστίνα.

Θα μπορούσε όμως να ισχύει και το εξής: εγώ και το σώμα μου ή ακριβέστερα η Συνείδηση και η Ύλη (σε όποιο βαθμό συνθετότητας)δεν μπορούν να έχουν χωριστή ύπαρξη. Υπάρχουν μόνο μαζί, είναι αλληλοεξαρτώμενα.

Αφορμή ήταν η σκέψη σου αυτή. Ήθελα απλά να σου ευχηθώ "χρόνια πολλά" για την εορτή σου και για για το Νέο Έτος ό,τι καλύτερο.

Υγεία, Χαρά, Κατανόηση και Δύναμη για αναγνώριση και απελευθέρωση από τους όποιους περιορισμούς.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!

Ελένη (NADA)

Christina Linardaki είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου! Κι από μένα πολλές-πολλές ευχές...