13 Οκτ 2010

Έφυγε για το στερνό ταξίδι ο Μάκης Αποστολάτος

Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί, ηττημένος από τη μάχη με τον καρκίνο, ο αγαπημένος μου φίλος Μάκης Αποστολάτος, επίτιμος πρόεδρος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (ΕΠΟΣ) και εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού Ομπρέλα.

Σύμφωνα με προσωπικές μαρτυρίες, το τελευταίο πράγμα για το οποίο αγωνιούσε χθες ο Μάκης πριν πέσει σε κώμα ήταν η Ομπρέλα, το πνευματικό παιδί του.

Τελικά, ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα τελευταία 12 χρόνια που τον γνώριζα προσωπικά, τον έβλεπα αεικίνητο πάντα να διακονεί τις τέχνες και τα γράμματα, οργανώνοντας εκδηλώσεις ο ίδιος ή ως επιστημονικός ομιλητής σε άλλες. Ξέρω ότι είχε ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο, σίγουρα όμως δεν είμαι η πιο κατάλληλη να δώσω βιογραφικά του στοιχεία. Αυτό θα το κάνει η ΕΠΟΣ, φαντάζομαι, σε ανακοίνωσή της.

Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 16.00 στο νεκροταφείο της Ν. Σμύρνης.

Στη φωτογραφία, ο Μάκης (δεξιά) με τον δήμαρχο Κερκυραίων, Σωτήρη Μικάλεφ, στους ποιητικούς αγώνες Λευκίμμης το 2007, στους οποίους είχε βραβευθεί.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλος ένας καλός φίλος που έφυγε για τα επέκεινα.θυμάμε πάντα τις συνεργασίες μας.

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Christina Linardaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Christina Linardaki είπε...

Τι να πω, κ. Πετμεζά, παρά μόνον ότι άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό?

Τόσοι άνθρωποι τώρα τρέχουμε να ολοκληρώσουμε ό,τι έμεινε στη μέση (το τεύχος 90 της Ομπρέλας ας πούμε που παραμένει στο τυπογραφείο), από σεβασμό προς το έργο του, και δεν καταφέρνουμε ούτε καν άκρη να βγάλουμε - κι εκείνος τα κατάφερνε όλα μόνος του.

Το σπουδαιότερο όμως ήταν ότι πίστευε σε όλους εμάς, ότι επιζητούσε τις συνεργασίες μας, ότι κοντά του αισθανόμασταν πραγματικά πολύτιμοι και σπουδαίοι, ασχέτως του αν ήμασταν ευρύτερα γνωστοί ή όχι, αν είχαμε κάποια εύσημα ή όχι, παρότι οι περισσότεροι είχαμε. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύει κάποιος σε σένα με τον τρόπο που το έκανε ο Μάκης. Και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν έντυπα όπως η Ομπρέλα που φιλοξενούν συνεργασίες ακαδημαϊκού επιπέδου.

Είστε ο γνωστός ιστορικός τέχνης;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΜΈΝΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Christina Linardaki είπε...

Μεγάλη μου τιμή...