7 Φεβ 2009

Οι φάλαινες

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής πιστεύουν ότι το Μεγάλο Πνεύμα μας μιλά μέσα από το ζωικό βασίλειο. Η φάλαινα είναι ένα ζώο το οποίο μπορεί να μας δείξει μια όψη του Πνεύματος. Οι φάλαινες ζουν στη Γη επί περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρόνια και θεωρούνται αρχειοφύλακες της γνώσης του παρελθόντος.

Θεωρείται ότι είναι οι δονήσεις των μοναδικών τους σφυριγμάτων που μας μεταδίδουν την αρχαία τους σοφία. Ο ήχος τους μεταδίδεται σε τόσο μεγάλες αποστάσεις που λέγεται ότι μπορεί να διεισδύσει στο μέλλον, και η ηχώ του να τους επιστρέψει πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί. Κάθε φάλαινα τραγουδά το δικό της τραγούδι που δεν έχει επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Μια και οι φάλαινες πρέπει να είναι πάντοτε συνειδητές ώστε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και να αναπνέουν, δεν έχουν την πολυτέλεια του βαθύ ύπνου. Στην πραγματικότητα, δεν κοιμούνται εντελώς ποτέ, με αποτέλεσμα ο νους τους να έχει διαρκή πρόσβαση στο συλλογικό ασυνείδητο που περιέχει όλες τις απαντήσεις.

Μπορούμε να διδαχθούμε από τη σοφία των φαλαινών. Καθένας μας έχει ένα μοναδικό «τραγούδι» ή ταλέντο να προσφέρει στον κόσμο. Το τραγούδι του δόθηκε για να το τραγουδήσει αυτός και να το ακούσουν οι υπόλοιποι. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τραγουδήσει το ίδιο ακριβώς τραγούδι, που είναι θεραπεία για τον πλανήτη και τον κόσμο. Οι φάλαινες μας διδάσκουν ακόμη να θυμόμαστε την πορεία μας στη ζωή, να έχουμε δηλ. ανά πάσα στιγμή επίγνωση της κατεύθυνσής μας: από πού ερχόμαστε και προς τα πού πηγαίνουμε. Όπως οι φάλαινες, μπορούμε να προσπαθούμε να μένουμε διαρκώς σε εγρήγορση και να εμπιστευόμαστε το σύμπαν που μας στηρίζει και μας συντηρεί, όπως ο ωκεανός στηρίζει και συντηρεί εκείνες.

2 σχόλια:

η Τοξότισσα είπε...

Τίποτε δεν είναι τυχαίο... Δεν είναι τυχαίο, που διάβασα ακριβώς αυτή τη στιγμή το κείμενο σου...Φαίνεται πως είχα ανάγκη να "θυμηθώ" να είμαι σε εγρήγορση, μιας και οι καθημερινές καταστάσεις το τελευταίο διάστημα με παρέσυραν σε κατευθύνσεις που δεν έχουν σχέση με το δικό μου "τραγούδι"...

Christina Linardaki είπε...

:)