11 Φεβ 2010

Κουτσομπολιά

Δεν έχω πει ποτέ πως είμαι εμφανίσιμη, κι ας το υποστηρίζουν οι γύρω μου, πρέπει όμως σίγουρα πια να παραδεχτώ πως είμαι αλησμόνητη. Τέσσερα χρόνια μετά από τη συμμετοχή μου σε μια ακόμη "ομάδα" εσωτερικής αναζήτησης (την τελευταία και δεύτερη πιο φαρμακερή), με πήρε σήμερα τηλέφωνο ένας από τους τότε "συνοδοιπόρους" να με ρωτήσει - λέει - τη γνώμη μου "για μια μεθοδολογία που ανέπτυξε σχετικά με τα τσάκρας και ειδικά τα χάρας", μια και είμαι ειδική σ' αυτά. (Δεν είμαι, παρ' όλα αυτά ξέρω πως ένα είναι το χάρα, αλλά ας πάμε παρακάτω).

"Ποιος, εγώ;", απόρησα. "Εσύ δεν ασχολείσαι με το ρέικι;", με ρωτάει. "Και ποιος σου είπε ότι το ρέικι ασχολείται με τα τσάκρας;", του απάντησα, μάλλον επιθετικά. "Εξ άλλου πάνε δύο χρόνια που δεν ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι". Του ευχήθηκα καλή συνέχεια στην πορεία του και έκλεισα το τηλέφωνο όσο πιο ευγενικά μπορούσα. Θυμήθηκα πως, τότε που ήμασταν στην ομάδα, μου είχε γίνει κολτσίδα γιατί "ποιος ξέρει σε πόσες μετενσαρκώσεις ήμασταν μαζί και υπάρχει τέτοια έλξη". Έλξη μονομερής βεβαίως, αλλά κάτι τέτοια άκουγα η κακομοίρα και γι' αυτό (εντάξει και για άλλα, πολύ πιο σοβαρά) σιχάθηκα όλο το πακέτο.

Προηγήθηκε προ ημερών άλλη μια συνομιλία με μέλος της φαρμακερής ομάδας Νο1, το οποίο ήθελε "να εκτεθεί", όπως το έθεσε, σε μένα και να μου μιλήσει για την πορεία του από τότε. Κι αν στην πρώτη περίπτωση (του τύπου με τα τσάκρας και τα... "χάρας") αισθάνθηκα θυμό ανάμικτο με διάθεση για χλευασμό, στη δεύτερη αισθάνθηκα απλώς λύπη. Γιατί η "πορεία" δεν ήταν τίποτε άλλο από τη διαγραφή ενός τέλειου κύκλου: ο άνθρωπος αυτός γύρισε πίσω σε αυτά που μας είχαν πληγώσει, γιατί "δεν μπορούσε να βρει νόημα" κι "αισθανόταν μοναξιά και κενό". Όπως και να το κάνουμε, είναι λυπηρό στα 50κάτι σου να περιμένεις από τον κάθε τυχάρπαστο "αρχηγό ομάδας" να δώσει νόημα στη ζωή σου, δεν είναι;

Μακριά λοιπόν, φίλοι μου, μακριά…

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ντιν νταν ντον!!!

λι!

Christina Linardaki είπε...

Εσένα θα σου τα πω στο τηλέφωνο λεπτομερώς, αν θέλεις, λι!

libero είπε...

... από τα κουτσομπολιά. :D

Που κολλάει όμως ο τίτλος ?

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να φταίει πως είμαι φορέας των λάθος μιμιδίων, αλλά τα τσάκρας μου παίρνουν ανάποδες όταν ακούνε τέτοια πράματα!

Christina Linardaki είπε...

@libero
Ατυχής ο τίτλος ε; Αλλά δεν σου θύμισε το περιεχόμενο της ανάρτησης λίγο τα κουτσομπολίστικα περιοδικά που γράφουνε "γνωστή τηλεπαρουσιάστρια φέρεται να είχε συζήτηση με γνωστή ηθοποιό για το θέμα του διαζυγίου της"; Έτσι κι εδώ, λέμε τα περιστατικά, ονόματα όμως δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε!

@aerosol:
Εννοείται πως είναι θέμα μιμιδίων και πως τα δικά σου (όπως και τα δικά μου, προφανώς) είναι ελαττωματικά. Φαίνεται άλλωστε και από τα γραπτά μας! :D

La koumbara είπε...

Γεννάς πάθη μάι ντίαρ!

Christina Linardaki είπε...

Ανάθεμά με... Μεταξύ μας, αν δεν ήταν τόσο μπάζα οι παθόντες, μπορεί και να μη γκρίνιαζα τόσο!

libero είπε...

Εμένα μου θυμίζει αυτούς που κομπάζονται.

Για να θεωρηθεί κουτσομπολιό θα έπρεπε
- να γνωρίζω τα άτομα
- να έχω τις ίδιες αντιλήψεις μ' εσένα:
γι' αυτό το κουτσομπολιό γίνεται μεταξύ φίλων και γνωστών ;)

Θα 'θελα όμως να το βαρύνουμε λίγο το θέμα πριν περάσουμε σε πιο βαριά απότομα και πάθει τίποτα η πλάτη μας. :D

Christina Linardaki είπε...

Ναι βρε libero έχεις δίκιο, μπορεί να πλανάται ένα αίσθημα φιλίας στο μπλογκ, αλλά δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γι' αυτό θα προσπαθήσω να γνωριστούμε κάπως καλύτερα στη συνέχεια, αλλά δεν προλαβαίνω εδώ στα σχόλια να το βαρύνω άλλο το θέμα!

Lillian είπε...

ναι θέλω!!! άργησα να απαντήσω αλλά η περιέργεια είναι πάντα εδώ!!
σε φιλώ!!
λ

libero είπε...

Δεν με ενδιαφέρει να σας γνωρίσω, παρά μόνο οι απόψεις σε κάποια θέματα που αναρτιζεις.

Christina Linardaki είπε...

Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε να σε γνωρίσω, αλλά αν δεν θέλεις, θα σεβαστώ φυσικά το γεγονός ότι δεν θέλεις.

Να ξέρεις ότι δεν είμαι καλή στα μαντέματα, ότι δεν είναι πρόθεσή μου να μετατρέψω το blog σε chatroom και ότι έχω ήδη δύο παιδιά στο σπίτι να μου κάνουν πείσματα και να τα νταντεύω, οπότε έχω εκπληρώσει το ρόλο μου σ' αυτό το πεδίο!

Α να και για να μην ξεχνιόμαστε: το ρήμα είναι "αναρτώ" όχι "αναρτίζω". :D