3 Οκτ 2013

Το πρώτο «μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Στην περιοχή κάτω από την Ομόνοια (πλατείες Βάθης, Καραϊσκάκη, Αγ. Παύλου μέχρι το Σταθμό Λαρίσης), όπου υπάρχουν δρόμοι με γαλλικά ονόματα, θα φιλοξενηθεί το φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών», ένας κύκλος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, βαριετέ, συναυλίες, street events, εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις και φόρουμ με θέμα τον Αλμπέρ Καμύ (για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), τον ιμπρεσιονισμό και τις πολιτιστικές συγγένειες «Αθηνών και Παρισίων».

Μέσα σε 8 ημέρες, από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου, πάνω από 400 εθελοντές μίμοι, ζογκλέρ, ακροβάτες, μουσικοί, ζωγράφοι του δρόμου και ηθοποιοί θα δώσουν παραστάσεις σε δρόμους, πλατείες, θέατρα, μουσεία, πινακοθήκες, μουσικά καφενεία και άλλους εναλλακτικούς χώρους.

Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το θέατρο «Άλμα» που έκλεισε πέρυσι να ξανανοίγει, παραστάσεις στο πάρκινγκ του Εθνικού Ωδείου ώστε «να χτιστούν πλατφόρμες μη θεατρικές», συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο, ενώ και η εγκαταλελειμμένη Φίνος Φιλμ θα ανοίξει τις πόρτες της για προβολές και συζητήσεις.

Άλλα προγράμματα στα σχέδια του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, επικεφαλής του οποίου είναι ο Μάριος Στρόφαλης, είναι οι «Κήποι της Αθήνας» και «Η Πατησίων μας». Ιδίως το δεύτερο, το χειμώνα του 2014 αποσκοπεί σε ένα φεστιβάλ στους ιστορικούς κινηματογράφους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: